جدیدترین راه های تقویت حافظه

فهرست مطالب:

وجود مشکلات و دغدغه های فکری در دنیای امروزه به همراه آلودگی های محیط زیست تاثیرات زیادی بر روی حافظه گذاشته اند. به طوری که سن آلزایمر طی سال ها کم و کمتر شده است. برخی اوقات هنگام صحبت درباره موضوعی رشته افکارتان پاره شده و فراموش می کنید چه چیزی می خواستید بگویید یا اینکه به اتاق برای انجام کاری می روید و حیران مانده که می خواستید آنجا چه کنید. بهتر است نشانه ها را جدی بگیرید و از راه های تقویت حافظه برای سلامت و سرزندگی ذهن خود استفاده کنید. در این مقاله یونیکتاب با پیشنهاد راهکارهایی در این راه به شما کمک خواهد کرد.

یونیکتاب یک مجموعه بزرگ برای خرید کتاب دانشگاهی، خرید کتاب کمک درسی، خرید کتاب کنکور و … می باشد. خبر خوشی که باید به شما بدهیم این است که تمامی کتاب ها دارای تخفیف ویژه هستند و دارای تنوع گسترده ای هستند.

روش های کاربردی برای تقویت حافظه و یادگیری سریع تر

اگر از فراموشی و کند شدن ذهن خود هراس دارید باید سعی کنید راهکارهایی را در پیش بگیرید که به تقویت حافظه خود کمک کرده باشید. در ادامه تعدادی از راه های تقویت حافظه مورد بررسی قرار می گیرند:

روش های کاربردی برای تقویت حافظه و یادگیری سریع تر

1- از حافظه خود کار بکشید

به جای اینکه موارد مد نظر خود را یادداشت کنید آن ها را به خاطر بسپارید. سپس هنگام بحث با دیگران یا سخنرانی سعی کنید موارد حفظ شده را به یاد آورید. فعالیت هایی که باعث تحریک هر یک از عملکرد های مغز مانند دریافت، یادآوری و تفکر شوند، بهره وری مغز را بهبود می بخشند. برای تمرین، با دوستان و اطرافیان خود درباره اتفاقات روزانه یا تجربیات دلپذیر مانند گردش در یک موزه صحبت کنید تا ماهیچه های مغزتان را ورزش دهید.

بیشتر بخوانید: بهترین ساعات مطالعه در شبانه روز چه زمانی است؟

2- یک کار جدید را به طور مداوم تکرار کنید

هنگامی که خود را به انجام مداوم یک کار جدید عادت می دهید، مسیرهای عصبی جدیدی در مغز شکل می گیرند. با ایجاد این مسیرها شما می توانید کارهای جدید را کارآمدتر و پرسرعت تر انجام دهید. برای مثال یک کودک را هنگام غذا خوردن در نظر بگیرید.

هنگامی که شروع می کنید گرفتن قاشق و چنگال را به فرزند کوچک خود یاد دهید تا زمانی که به او کمک کنید کودک موفق است. بعد از کمی فاصله گرفتن از او ممکن است یک افتضاح به بار بیاید. با این حال کودک به طور مداوم تلاش می کند شیوه صحیح استفاده از قاشق و چنگال را یاد بگیرد.  با تکرار مداوم این رفتار، مسیرهای عصبی جدیدی در مغز کودک شکل می گیرند و موجب می شوند کودک در نهایت یاد بگیرد شبیه بزرگ ترها غذا بخورد.

در بزرگترها نیز احتمال ایجاد این مسیرها وجود دارد. یکی از راهکارها برای ایجاد مسیرهای عصبی در مغز بزرگسالان این است که کارها را به تعویق نیندازید. در ابتدا با انجام کارهای کوچک که شما را به مقصدی بزرگتر می رسانند شروع کنید تا به شرایط عادت و بتوانید کارها را سریع تر انجام دهید.

3- یک مهارت جدید را یاد بگیرید

یکی از راه های تقویت حافظه و فعال نگه داشتن آن یادگیری یک مهارت جدید است. یادگیری یک مهارت مانند موسیقی عملکرد مغز را بهبود می بخشد. زیرا که هنگام تبدیل اطلاعات دیداری یعنی نُت موسیقی به یک کار عملی مانند نواختن ساز مهارت بیشتری پیدا کرده و به فعالیت مغز خود کمک می کنید. به جز موسیقی یادگیری هر مهارت دیگری همین فرصت را برایتان ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: آموزش تکنیک های درس خواندن و افزایش تمرکز

تکنیک های لازم برای تقویت حافظه

انجام بعضی از کارهای ساده می تواند به شما در بالا بردن قدرت حافظه کمک کند. برخی از این روش های ساده عبارت اند از:

تکنیک های لازم برای تقویت حافظه

1- برقراری ارتباط بین حافظه و محیط

یکی از راهکارهای به یاد آوردن مسائل برقراری رابطه بين حافظه و عوامل محیطی است. در بیشتر مواقع به دانشجویان توصیه می شود برای به یاد آوردن جواب سوالات مکانی را تجسم کنند که در آنجا درس خوانده اند تا به حافظه شان یک نشانه داده باشند. برای مثال گوش دادن به یک جک همزمان با بو کردن رایحه ای خوش باعث می شود هر بار بعد از استشمام آن بو رابطه بين حافظه و محیط برقرار شود و شما جوک را به یاد آورید.

2- مشت کردن دست

هنگامی که می خواهید شماره تلفن یا لیست خرید را به خاطر بسپارید دست راست خود را مشت کرده و محکم فشار دهید تا حفظ کردن برایتان راحت تر باشد. سپس برای به خاطر آوردن آن ها باید دست چپ خود را مشت کنید. محققان می گویند این حرکت بخش های کلیدی در مغز را فعال می کند که در ذخیره و بازیابی اطلاعات دخالت دارند.

3- آموختن قبل از خواب

یک روش برای تقویت حافظه مرور مطالب و اطلاعات قبل از خوابیدن است. قبل از اینکه بخوابید مطالب را مرور کنید تا اطلاعات جدیدِ کمتری با اطلاعات قبلی تداخل پیدا کنند. بنابراین روز بعد آن مطالب را بهتر به یاد می آورید.

آموختن قبل از خواب

4- نوشیدن شیر بیشتر

دانشمندان از تعدادی افراد خواستند پرسشنامه دقیقی را درباره ی رژیم غذایی خود تکمیل کنند . سپس هشت آزمون سخت را برای بررسی تمرکز، حافظه و قدرت یادگیری آن ها برگزار کردند. طبق این آزمون بزرگسالانی که پنچ تا شش مرتبه در هفته محصولات لبنی می خورند نتیجه بهتری گرفته اند و کسانی که به ندرت این محصولات را مصرف می کنند زیاد در این آزمون موفق نبوده اند. بنابراین یکی از راه های تقویت حافظه نوشیدن شیر و خوردن لبنیات بیشتر است.

بیشتر بخوانید: روش های نادرست مطالعه و درس خواندن

5- ورزش کردن

تمرینات ورزشی باعث رشد سلول های جدید و تقویت آن ها در هیپوکامپ می شود. هیپوکامپ بخشی از مغز است که در حافظه و یادگیری نقش دارد. هم چنین انجام ورزش های هوازی به بهبود عملکرد شناختی کمک می کنند. بنابراین می توانید با ورزش کردن حافظه خود را تقویت کنید.

6- حرکت دادن چشم ها

یکی از راه هایی که تمرکز را افزایش می دهد تکان دادن چشم ها از چپ به راست و برعکس به مدت ۳۰ ثانیه است . این کار ارتباط میان بخش چپ و راست مغز که عملکردهایی متفاوت از هم دارند را برقرار می کند. با تقویت میاد این دو بخش می توان از عملکرد های ذهنی حمایت کرد.

حرکت دادن چشم ها

دانشمندان دانشگاه متروپولیتن منچستر برای اثبات این راه آزمایشی را انجام دادند. آن ها داوطلبان را به سه دسته تقسیم کردند. دسته اول 30 ثانیه چشم های خود را از چپ به راست و برعکس حرکت دادند. دسته دوم 30 ثانیه چشمان خود را بالا و پایین کردند و دسته سوم تنها به رو به رو خیره شدند. سپس کلمات ضبط شده ای پخش و از داوطلبان خواسته شد به آن ها گوش دهند. در پایان گروهی که چشم ها را از چپ به راست و برعکس حرکت داده بودند کلمات بیشتری نسبت به دو گروه دیگر به یاد آوردند.

7- اجتناب از مصرف مواد مخدر

طبق مطالعات صورت گرفته و مشاهدات میدانی افرادی که مواد مخدر را به صورت متناوب مصرف می کنند، در معرض خطر آسیب دائمی به هوش، حافظه و دامنه ی توجه هستند. بنابراین مدت زمانی که فرد می تواند بدون حواس پرتی روی یک کار تمرکز کند کاهش یافته و کم کم حافظه خود را از دست می دهد. علاوه بر مواد مخدر سیگار می تواند آسیب جدی به حافظه وارد کند. 

8- کنترل کالری های مصرفی

خطر مشکلات حافظه مانند آلزایمر افرادی که به پرخوری دجار هستند را دو برابر بیشتر از سایر افراد تهدید می کند. وعده مصرفی پرکالری خطر اختلال شناختی خفیف را به طور قابل ملاحظه ای افزایش می دهد. بنابراین مدتی بعد از این وعده ها با کاهش حافظه رو به رو شده وعقل رو به زوال می رود. یکی از راه های تقویت حافظه کنترل کالری ها و داشتن برنامه غذایی مناسب و سالم است.

بیشتر بخوانید: راهکارهای رفع خواب آلودگی هنگام درس خواندن

9- یادگیری زبان دیگر

هرگز فکر نکنید به دلیل بالا رفتن سن فرصت و توانایی یادگیری از شما گرفته شده است  . یادگیری زبان به ویژه در بزرگسالی یکی از راه های تقویت حافظه است. کسانی که دو زبانه هستند ظهور زوال عقل در آن ها چندین سال  به تأخیر می افتد.

یادگیری زبان دیگر

10- به اندازه کافی خوابیدن

شب ها هنگام خواب در مغز یک حافظه ی تازه جاگیر می شود. فرایندی که به آن تحکیم حافظه می گویند. با کمک تحکیم حافظه میان سلول های مغز تحت تأثیر یک استراحت خوب رابطه ای مثبت اتفاق می افتد. در واقع هنگام خواب اطلاعات حافظه ای جدید را به یک منطقه ی بهتر برای ذخیره ی اطلاعات منتقل می کنید و وقتی بیدار شوید می توانید تکالیف مربوط به حافظه را سریع تر انجام دهید.

جمع بندی

تصور فراموش کردن موارد مهم و یا به طور کلی همه چیز بسیار وحشتناک است. با وجود شرایط فعلی و پایین آمدن سن آلزایمر آسیب دیدن حافظه احتمال بالایی دارد. بنابراين سعی کنید راه های تقویت حافظه را در پیش بگیرید تا حتی در سنین بالا تر نیز دچار فراموشی نشوید.

در صورتی که نیاز به سفارش آنلاین کتاب دارید، حتما به یونیکتاب سر بزنید و کتاب مورد نظران را خریداری کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.